Голям пролетен празник за децата организира ръководството на основно училище „Елин Пелин“ в пловдивския район „Западен“ утре. Инициативата ще премине под надслов „Иновациите в училище – път към успеха“, като в нея ще бъдат показани иновативни методики на обучение на децата от 1-ви до 7-ми клас във всички учебни предмети.  Това съобщи директорът на учебното заведение Татяна Вангелова.

Богата концертна програма, традиционното незабравимо приключение „Математеката и още нещо“ и много други изненади за учениците, родителите и гостите са подготвили организаторите. Събитието се провежда по идея на директора на ОУ „Елин Пелин“ Татяна Вангелова, заедно с преподавателския колектив на школото и има амбициите да създаде много емоции и добро пролетното настроение сред ученици, учители и родители преди Великденските празници.

Ние сме признати за иновативно училище в България и сме членове на Световния образователен форум и се стараем непрекъснато да защитаваме това голямо признание. Искаме с този пролетен празник да покажем малко по-различен подход към учебния материал и неговото усвояване, обясни директорът на училището Татяна Вангелова.   Идеята на празника е учениците да преминат по нетрадиционен начин през учебната програма. Като иновативно училище и към програмата на Министерството на образованието искаме да покажем един по-различен поглед в обучението на учениците във всички учебни предмети в училище, допълни тя.

Според специалисти събитието ще бъде своеобразна иновация в образователния процес, от която има нужда цялата ни образователна система.

Пролетният празник „Иновациите в училище – път към успеха“ се превръща  в традиция за училището, като това е пета поредна година, в която се провежда подобно нетрадиционно събитие за алтернативно обучение и подход в образованието.

Тържеството е утре – на 28 март – сряда, от 18 часа в залата на кметството на район Западен, на улица „Вечерница“ № 1А, а за него специално е поканен и кметът на района Димитър Колев.