Пловдивски зъболекар пръв е помогнал на пометената на булевард „Никола Вапцаров” жена. Както TrafficNews.bg съобщи, лек автомобил, шофиран от жена, блъсна пловдивчанка на пешеходната пътека пред "Камео" в Кючук Париж в понеделник сутрин.  

Докторът е пътувал с автомобила си непосредствено след виновната кола. Д-р Димитър Ковачев разказа, че той и колата пред него са тръгнали на зелен сигнал на светофарната уредба. В същото време зелено е светело и на пешеходците.

Двете превозни средства са завивали наляво, но хюндаят не намалил и не пропуснал пешеходците по незнайни за него причини. Последвал удар, като в истински екшън жената се претърколила през капака на автомобила и паднала на пътното платно.

Виждайки какво става, д-р Ковачев слиза от колата и оказва помощ на пострадалата Борислава.

„Аз извърших първичния преглед на лицево челюстната област за видими фрактури. Когато дойде линейката казах на колежката да й направят панорамна графия и снимка на таз. При начинът, по който колата удари момичето, вероятността да има кръвоизлив в малкия таз или коремната кухина е много по-голям от колкото в главата, защото ударът бе точно в областта на корема и бедрото”, разказа зъболекарят пред наш репортер.

Д-р Димитър Ковачев ръководи собствен дентален кабинет в Пловдив. Истинска случайност е било, че е станал свидетел на удара.

"Благодаря на лекаря, който страшно много ми помогна. Ако не беше той, шокът щеше да е още по-голям. Успокои ме и ми помогна", признателна е Борислава.  

Пострадалата сподели още, че виновната водачка се е опитала да се свърже с нея. Борислава разказа, че жената е посетила дома й.

„На трезва глава вече осмислям какво се случи. В още по-голям шок съм. Благодаря на Господ, че съм жива. Няма да оставя нещата така. Искам обаче едно да разбера: какво прави шофьорката по време на завоя? Искам да знам къде е насочено вниманието й, защото очевидно не е в пътя?”, пита Борислава.

Днес пострадалата 25-годишна пловдивчанка ще бъде посетена и от органите на реда. До момента тя не е била разпитвана.

Борислава е настанена в УМБАЛ „Свети Георги”. Тя е със сътресение, множество охлузвания, рани по лицето и шевове на брадата. Ръката й е счупена и е с гипсова шина.  

Жената, пометена от кола в Кючука: Колата мина на червено, изобщо не спря СНИМКИ и ВИДЕОПловдивчанката оставила детето си в градината преди инцидента

Жената, пометена от кола в Кючука: Колата мина на червено, изобщо не спря СНИМКИ и ВИДЕО