Неприятно изживяване имаше пловдивчанин снощи. Разходката му с колело можеше да приключи доста зле, само късметът го спаси от тежко нараняване. Главно действащо в случката играе подлезът на колелото на Водната палата.

"На слизане през подлеза с велосипеда си, за да премина от другата стана за велоалеята на река Марица, една не паднах заради разместени бетонени блокове, които формират стълбите. Целият горен ред е опасен за преминаващите пешеходци, а камо ли за такива като мен - с велосипед, и малки деца! А и това не е всичко! Осветлението липсва и преминаването през него е като във филм на ужасите", разказа нашият читател.

Подлезът на Водната палата беше реновиран само преди 8 години, бая пари хвърлиха тогава от Общината. Даже имаше период, в който той се заключваше, за да "не се опикава". Но... окаяният му вид е факт и за това сме сигнализирали неведнъж.

По традиция подлезите в Пловдив са постоянен обект на недоволството на хората. Само преди два месеца възрастна жена падна по време на преминаване в подлеза на Панаира. Малко след това читатели сигнализираха, че в дълбоките гьолове в същия подлез са се завъдили жаби. През същата тази вода преминаха и абитуриентите на Пловдив, за да стигнат до ресторанта си. 

Докато подготвяхме за публикация този материал, друг наш читател ни изпрати снимки от поредния подлез - този път на бул. "България", също толкова опасен за преминаване.

А ние очакваме становището на Общината и бързите и адекватни мерки, които ще вземе.