Подписка за спешен ремонт на тротоарите на ул. "Екзарх Йосиф" в отсечката между улиците "Иван Вазов" и "Г.М. Димитров" са започнали преди два дни граждани от квартала. След големия пожар в Тютюневите складове улицата бе затворена за движение, а през март единият тротоар - този пред магазин "Галеро" бе отворен за движение. Този тротоар се използва както от спортуващите в "Тотал Спорт" , така и и от хората от квартала, които водят на училище децата си или отиват в Цар Симеоновата градина. 

Тротоарът обаче е разбит тотално, а от сградите стърчат огромни телове, които често раздират дрехите на минувачите. 

От "Тотал Спорт" са внесли писмо в Общината с настояване за спешни мерки преди зимата. "Силно се надяваме общината да вземе спешни мерки по реновиране  на пешеходната инфраструктура и с това да облекчи трудностите, които срещаме  и преодоляваме в момента, в следствие на пожара. Вярваме, че Вие и Ние, ще продължаваме да работим в името на Тютюневия град и да утвърждаваме увереността, че всяко положително вложено усилие, което обединява развитието и курлтурата на града ни е важно и смислено и трабва да продължи" пише в писмото, адресирано до кмета Иван Тотев. 

За трите дни от старта на подписката, са събрани над 100 подписа. 

"Истината е, че ми отне повече от 50 дни, за да се преборя за отварянето на тротоара. Още през пролетта сме внесли молба за окастряне на дърветата, но до този момент от "Паркове и градини" не са реагирали. В същото време сухите листа ще запушат улуците и през зимата по улицата отново ще надвиснат огромни ледени сталактити, които са изключително опасни" коментира собственикът на "Тотал Спорт" Валентин Драгнев. 

До седмица Общината трябва да излезе със становище по казуса.