Петима пловдивски ресторантьори получиха заслужено признание на юбилейните награди за постижения в туризма на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация. Снощи, на бляскава церемония в хотел "Шератон" в столицата, бяха връчени най- престижните награди в бранша. Туристически "Оскари"  получиха ресторантите "Salt & Papper", "Note di Vino" , "Хемингуей", "Torro Grande" и сладкарница "Dolce Fellini". 

Най-престижният приз-  „Най-добър класически ресторант на България за 2017 година“ спечели ресторант "Salt & Papper" на шеф Николай Боруков. Храната там е религия, а всеки от гостите получава не само любимото си ястие, но и лично отношение от собственика.  Ресторант „Хемингуей“ взе награда за „Най-добър клубен ресторант на 2017 година“. Друг известен пловдивски ресторант, „Note Di Vino“, спечели награда за „Най-добър ресторант за семейни събития с детска анимация за 2017 година“. Вече повече от 10 години ресторантът има последователна политика в тази насока, като в отделни детски зали аниматори да се грижат и забавляват децата на клиентите. 

"Torro Grande" спечели награда „Иновативен ресторант на 2017 година“. Той впечатли журито с нестандартният си дизайн и интериор. Петата пловдивска награда е за веригата бутикови сладкарници "Dolce Fellini" , която взе наградата „Най-добра верига сладкарници за 2017 година“.  „Доказахме, че Пловдив може да е кулинарната столица на България и по нищо нашите обекти не отстъпват на престижните софийски ресторанти“, коментира шеф Боруков след награждаването.