Интерактивен образователен уъркшоп The Network (Мрежата) ще се проведе за първи път на 21 септември в Пловдив. Стартът на събитието е 10 часа, а финала - 18., а мястото - сградата на Фондация Пловдив 2019 . В събитието ще се включат международно признати университети, а организаторите ще излъчват на живо от различни точки по света. Участниците ще могат да разговорят със студенти, които учат там;  ще имат възможност да се срещнат виртуално и с  преподаватели от самите университети.  Организациите ще  представят техни проекти под формата  на игра и различни методи на работа.  Работодателски компании ще имат възможност да  разкажат подробности по подбора на  кандидати за стажантски програми.

Целта на събитието е да представи подробна информация на младите хора в три основни области: участие в доброволчески проекти и програми, възможности за образование в чужбина, информация за стажантски програми в компании и кариерна реализация у нас и в чужбина. 

Пловдив е избран за домакин за събитието заради засиленото търсене на квалифицирани кадри в български и международни фирми с представителства по света и у нас. 

Организатор на събитието е Дискавъри Едюкейшън, а домакин е Фондация Пловдив 2019!