Горещата вълна трайно се е настанила в регона. Този уикенд градусите по обед отново се очаква да достигнат стойности от 38-39 на сянка. И понеже морето е далеч, повечето пловдивчани решиха да намерят спасение от топлината край градските плажове. Пред плажните комплекси се вият опашки от посетители. Едни от най-атрактивните места за плажуващите са водните пързалки. 

Повечето хора предпочитат да влизат в Акваленд например преди 10 часа, защото през седмицата цената за вход преди този час е 15 лева на човек, а през уикенда е 20 лева. 

Оказва се, че освен пловдивчани, в пловдивския комплекс се забавляват и жители на столицата. Причината - спасението от жегите се намира на половината път от морето и защото на Черноморието липсва най-новата атракция - пързалката Кинг Кобра /вижте ВИДЕО от нея ТУК/

Репортерска проверка свери цените и по друите пловдивски плажове. За да влезеш на плаж Нептун през уикенда до 10 часа цената е 6 лева, а след 10 часа е 8 лева. В Аквапарк входът струва 5 лева до 10 часа, а после посетителите броят 10 лева на човек. Входът за плаж на хотел SPS струва 8 лева на човек, като допълнително се плаща по 2 лева на шезлонг. В Ландмарк през уикенда цената за басейна е 15 лева на човек, а през седмицата 10 лева.

За комплекс Джия Бийч всеки трябва да плати по 8 лева за външния и по 10 лева за ползване на вътрешния басейн. На плажа на Рачич за възрастни цената през уикенда е 7 лева, като се доплащат по 3 лева за шезлонг. Басейнът на хотел Тримонциум през уикенда струва по 12 лева на човек. Басейнът на хотел Русалка е с вход от 6 лева на човек, като се доплащат по 3 лева за шезлонг, чадър и масичка.

Подобни са цените и на другите плажове в Пловдив и региона. 

В същото време за всички любители на екстремните водни аткракции и плажни удоволствия, Акваленд-Пловдив пусна билети с отстъпка през своя интернет сайт. Всеки, който закупи билет онлайн, го взима на по-ниска цена и ползва всички привилегии и удобства като всички останали, които закупят билет на касите на комплекса. Условията и цените с отстъпка -ВИЖТЕ ТУК

Как се забавляват посетителите на Акваленд Пловдив - вижте във видеото: