Автоджамбази атакуват масово автомобили от марката BMW, произведени след 2011 година, научи TrafficNews.bg. През последните няколко месеца има множество жалби от собственици на немски автомобили, които се оплакват, че колите им са били разбити и ограбени. 

Мишена на крадците обаче не са ценни вещи или музикалните системи на возилата, а документите на автомобилите. Изчезват талони, полици "Гражданска отговорност", "Каско". 

Преди две вечери в Кършияка и Смирненски са разбити две беемвета. Автомобилът в Кършияка е 7 -ма серия, като крадците са строшили страничното стъкло и са отворили вратите. въпреки, че в колата е имало и други ценни вещи, те са прибрали само документите. 

Другото беемве е било паркирано на ул."Знаме". Там бандитите не се задоволили само с книжата на колата, а са си тръгнали с чанта с фотографска апаратура, пари, дебитни и кредитни карти и лични документи. 

Според застрахователи масовите кражби на автомобилна документация не са случайни. Според тях документите вече се фалшифицират доста трудно. "Очевидно някъде в района работи канал за износ на крадени автомобили за Близкия изток. След като се снабдят с необходимите документи, организаторите пренабиват номерата, колата се превръща в "близнак" на тази с откраднатите документи и заминава без проблеми по направление" коментират специалисти.