Коли се блъснаха в Стария град, има много изпочупени саксии. По „Съборна“ е пълен хаос. Такива сигнали подаваха разтревожени пловдивчани, в последните дни на работната седмица. Някои допълваха, че ситуацията в архитектурния резерват е такава, че дори не ги допускали да влязат.

Спокойно, снимат сериал тук. Всичко е декор, Старият град си е съвсем в кондиция, внесе яснота директорът Минко Кафтански. 

Оказа се, че английски екип е избрал няколко локации в резервата, за да заснеме част от епизодите на 6-серийния комедиен екшън „Екшън тийм“ – продукция за националната ITV, един от водещите канали в Англия, събощава PlovdivTime.  Британците търсели градче с цветни красиви къщи, които да пресъздадат атмосферата на... Черна гора. 

Филмът се снима във Великобритания и в България – в София и в Пловдив. Насочен е изцяло към английския пазар, макар че никога не е късно и нашите телевизии да проявят интерес и да го закупят, разказват Светослав Райчев и Христо Мутафчиев от Бъзз филмс бг, организатори на снимачния процес от българска страна. Теодор Цолов пък е координатор на каскадите във филма.

Сериалът разглежда смешната страна от работата на един шпионски екип от Ми 6. Те получават доста сложни задачи за изпълнение, макар че още с външния им вид става ясно, че никак не е сигурно дали ще успеят да се справят. Поне на пръв поглед... Точно заради наивното си и добро намерение обаче шпионите винаги изпълняват мисиите си. 

Главната роля в „Екшън тийм“ изпълнява Том Дейвис, който е снимал вече няколко филма в България. Сред тях е „Плебс“.  Дейвис е познат на британската телевизионна аудитория от участието си в множество сериали. Зад гърба си актьорът има участие и в немалко кино продукции. Партнирал си е с носителите на Златен глобус Боб Хоскинс (1942-2014 г.) и Гейбриъл Бърн и Руфъс Сюъл. Гласът му звучи в анимацията „Падингтън“ като героя Ти Боун. 

В Пловдив заедно с Том Дейвис се снимаха и Ами Бет Хейс и Джим Хоуйк.