Камара с боклуци „красят” входа на Пловдив. Нерегламентираното сметище е първата гледка, която се отваря пред погледите на гостите на града, сигнализира читател на TrafficNews.bg

През почивните дни боклука буквално се търкаля по Голямоконарско шосе.  Почистващите фирми едва смогват да съберат отпадъците. Камарите с боклук се образуват за часове.

Вятърът пък ги разнася из шосето и замърсява целия район.

Оказва се, че през уикенда всеки решил да почисти домът си, пристига с коли и бусове и мята ненужното по тротоарите. От гнили плодове и зеленчуци, до стари мебели, а дори и умрели животни, могат да се видят край пътя.

Само преди месец ви показахме недоволството от този боклук от страна на ромите, живеещи там. Те дори заплашиха с блокада ако не се вземат мерки.

От ОП ”Чистота” съобщиха за TrafficNews.bg, че проблемът в ромските махали не е от вчера. Всеки ден във въпросното място влиза фадрома, която изрива боклуците около казаните, както и сметовоз, събиращ съдържанието от контейнерите. По думите на шефа на "Чистота" Иван Стоянов само час след това отново всичко е отрупано от ненужни вещи и смет.

Още по темата може да видите ТУК