С трепет в сърцата, 24 първолачета от 1-ви "В" клас встъпиха в света на образователната магия през дверите на ОУ "Душо Хаджидеков". Техните родители, предусетили повратната точка в живота на малчуганите, развълнувано следяха с поглед как децата им сякаш бяха пораснали с една глава само за кратките 15-тина минути от биенето на първия звънец до излизането им от първия учебен час.

Децата в красива униформа, усмихнати и развълнувани,  бяха посрещнати на прага на своята класна стая с питка и мед по стар български обичай. С този жест класната им ръководителка госпожа Силвия Костадинова и възпитателката им, която ще бди над тях в следобедните часове, госпожа Йорданка Божинова посрещнаха гостоприемно своите ученици и им пожелаха сладък живот, апетит към познанието и успех в житейския им път.

Класната стая на новонастанилите се първокласници грееше в празнична украса. Балони се извисяваха над главите на малчуганите в препълненото с жужене помещение, а буквари и още ученически книги красяха чиновете и чакаха да бъдат разгърнати. От понеделник започва най-сладката една година, която на пролет ще се увенчае с единодушен вик "Вече сме грамотни".

Екипът на TrafficNews.bg желае на децата, техните родители и ръководители - На добър час!