Найлонови лентички се оказаха бонус към ястие, доставяно от детска кухня на различни адреси в Пловдив. Майка от града се сблъскала с неприятната изненада, когато отворила едно от ястията за деня – свинско със зелен фасул. Оказало се, че в храната плуват малки парчета найлон. За щастие бдителното майчино око забелязало проблема преди на детето да бъде дадено да вкуси от ястието със „бонус”.

Сигнал за случая ни изпрати читателка на TrafficNews.bg. Ястието е предвидено за деца между 1 и 3 години и е доставено от детска кухня „Вълшебство” – софийска фирма с филиали в страната. Свързахме се с представители на фирмата, за да разберем къде е проблемът.

Оттам ни обясниха, че вече правят проверка по случая и са взели спешни мерки. Твърдят, че парченцата не са нито от външната опаковката на ястието, нито пък са попаднали вътре при приготвянето. Според тях става дума при проблем с производството на кутиите, които са внос от Италия.

„Лентичките” са били в самите кутии още преди ястието да се постави в тях. Не са били забелязани, защото са в същия цвят. Цялата партида опаковки ще бъде върната, обяви Даниел Йорданов, мениджър производство във фирмата.