Дрифтаджиите, които се приземиха по таван в археологическите разкопки на Източната порта в центъра на Пловдив, обогатиха древната история на града. Сега туристите и гостите под тепетата освен с руините на портата, за част от които се предполага, че са били сгради с изящни портици в коринтски стил, любознателните могат да се запознаят и с нравите на пловдивските шофьори. В 21-ви век...

Известно е, че при разкриването на обекта са забелязани издълбани коловози в настилката на улицата, което дава основание да се смята, че трафикът през портата с каруци и колесници е бил оживен. Е, потомците на античния Пловдив решиха да затвърдят усещането за оживен трафик и... полетяха с БМВ-то си към някогашната улица, прекатуриха се, очукаха се, посмачкаха се и... оживяха. 

Версията за гонка ни се вижда малко пресилена, по-скоро вероятно става дума за дрифт, споделиха "специалисти" по въпроса. Имайки предвид мястото и това, че и друг път се е дрифтило, сме много склонни да се съгласим с нашите съветници. Впрочем каквото и да е било, важното е, че този път смъртен случай няма. А иначе... гледката беше като от исторически филм с детайли на екшън:

Припомняме, лек автомобил БМВ се заби върху археологическите разкопки на Източната порта в центъра на Пловдив.  В колата са пътували четирима младежи, които като по чудо са добре и нямат наранявания, предаде репортер на TrafficNews.bg от мястото на инцидента.

Катастрофата е станала около 23.45 часа снощи, като по първоначална информация причината е несъобразена скорост. Колата е разбила металната ограда на разкопките и се е обърнала по таван.