Светлинното шоу на Пеещите фонтани е с нова музикална програма. Водата подскача с нови форми и под нови ритми. Тачи се класическата музика, като са добавени и френски шансони. През лятото началния час на шоуто е 21,30 часа.

Графикът остава без промяна в дните четвъртък, петък и събота. Всяка седмица се редуват 5 музикални композиции с продължителност до 25 минути. Покрай фонтаните традиционно има стотици пловдивчани и гости на града, които се наслаждават на музикалните изпълнения. Всяка седмица се редуват 5 музикални композиции.

Градината, в която се намират фонтаните, и до днес е запазила своите оригинални оформителски допълнения – голямото езеро, красивия фонтан със склуптурната фигура и др. По някои от алеите в градината се излиза на площад Централен, откъдето започва пешеходната улица на град Пловдив. Градината е обявена за паметник на парковото изкуство.

Градината е обявена за паметник на парковото изкуство. Запазен е от времето на нейното създаване класическият фонтан на Богинята на плодородието Деметра, изваян от италианския скулптор Арналдо Дзоки. Фонтанът е и единствената реликва, напомняща за Първото българско изложение, проведено на мястото на днешния парк. Други известни фонтани са „Рибарчето“ и „Мечката“.

Има много паметници на български духовни водачи, съвременни скулпторни композиции и пластики: Люсиен Шевалас, Христо Ботев, Найден Геров, Душо Хаджидеков, Васил Петлешков, Георги Сава Раковски. Този факт не ни позволява да забравим, че Пловдив е средище на културата и умее да съхранява историята. Навътре в парка, с много дървета, с огромни и красиви корони, се намира езерото с Пеещите фонтани, които през лятото привличат хиляди пловдивчани и гости на Пловдив.

Цар-Симеоновата градина в Пловдив се намира в центъра на града непосредствено до Главната улица. 

ижте и ВИДЕО от красотата на фонтаните: