Пловдивчанин си купи белени тиквени семки, пакетирани с притурка – бели влакна. Две кончета се мъдрят между суровите семки в 100-грамовата разфасовка.

Читателят ни се оказа особено наблюдателен за хранителните стоки, които закупува, но признава, не е забелязал текстилните „нашественици“ при закупуването. Прибрал се у дома и чак тогава съгледал белите кончета в иначе напълно запечатания пакет.

„Гнус ме е! Децата ни ядат това…“, коментира потърпевшият купувач пред TrafficNews.bg.

Пизнаваме си, че първоначално ни се стори, че в пакета са се заселили червейчета, но случая се оказа далеч по-безобиден, а нашите безгръбначни - текстилни. Само можем да предположим откъде са се появили конците и как са останали вътре при голите сурови семки. Действително при продукти без обвивка и готови за консумация хигиената трябва да бъде изключително стриктна.

Дали пропускът се дължи на пакетажните дейности, извършени в България, или семките с китайски произход са пропътували хиляди километри в компанията на конците - не е ясно, но така или иначе никоя поточна линия не се е справила с отстраняването на боклука.