Автомобил мина през прелез в Пловдив секунди преди влака. За броени мигове безразсъдният шофьор първо вбеси другите водачи, чакащи спокойно пред спуснатите бариери, а след това и изправи косите им с маневрата си.

Всичко се случва на прелеза на стъкларски завод „Дружба”. Бариерите са спуснати, първите шофьорите в двете посоки спират, а след тях се нареждат всички останали. Един обаче се оказва извънредно нагъл. Първо, той влиза в насрещното и изпреварва цялата колона. След това навлиза и в самия прелез. Там това е възможно, тъй като бариерите от двете страни блокират само лентата, по която се предполага, че идват автомобили.

Обяснимо защо, никой не е предвидил, че даден шофьор ще рискува не само колата, но и живота си, като влезе в насрещното и след това се набута пред движещ се локомотив.

Шофьорът на опела обаче направил точно това! Успял да пресече секунди преди влакът да мине през мястото. Така опасната маневра се разминала без поредния страшен влаков инцидент. 

„Постъпката в безпрецедентна! Аз съм възмутен!”, коментира читателят на TrafficNews.bg, който ни изпрати снимки от ситуацията. Направеното от шофьора в Пловдив обаче въобще не е прецедент. Маневри като тази могат да доведат до големи трагедии. В случай че машинистът няма добра видимост и не успее да спре навреме, колата може да бъде премазана, а пътуващите в нея – да загинат.

Подобен фатален случай имаше в Пазарджишко – четете ТУК

Кола беше ударена от влак и в Пловдивско - подробностите ТУК