Постът заместник-директор на пловдивската полицията, който се появява и изчезва в зависимост от политическата конюнктура, отново е зает. Старши инспектор Димитър Събчев, който досега оглавяваше Шесто РПУ, е назначен на поста. 

По време на управлението на служебното правителство на Огнян Герджиков, щатът изненадващо бе съкратен. Така комисар Георги Георгиев, който тогава бе зам.-директор, стана първата  "жертва" на служебния кабинет. Така и не стана ясно защо служебният министър Пламен Узунов съкрати щата във втората по големина областна дирекция на полицията, при положение, че той бе създаден по времето, когато той самият оглавяваше дирекцията в Пловдив.

Предизборните рокади засегнаха няколко от големите дирекции, а след като бе сформирано новото правителство на премиера Борисов, щатът отново бе възстановен. Междувременно директорът ст. комисар Христо Разсолков напусна системата на МВР и на неговия пост бе назначен ст. комисар Атанас Илков. 

Кадрови промени има и по вертикала на ръководството на пловдивската дирекция. Зарко Стоянов, който последователно оглавяваше районните управления в Асеновград и Първомай, а след това и отдела за Противодействие на престъпността в Пловдив, вече е начело на Криминална полиция. Това се случи след като бившият служебен министър Узунов обедини сектор Криминална полиция и сектор Противодействие на престъпленията и ги повери на главен инспектор Зарко Стоянов. Доскорошният началник на "Криминална полиция" Васил Саватинов бе изпратен в новосъздадения Отдел за видеонаблюдение, контрол и заснемане към Охранителна полиция на ОД на МВР Пловдив.  

Овакантеният пост в Шесто районно ще бъде зает от старши комисар Николай Кирков, който през последните две години бе начело на дирекцията в Стара Загора. Според източници на TrafficNews.bg в Града на липите може да бъде изпратен друг пловдивски кадър от Криминална полиция.

Убийството, станало тази сутрин в парк Лаута, ще бъде първият тест за новото ръководство на пловдивската дирекция.