Четиримата членове на гражданската квота на УС на Пловдив 2019 си тръгват от фондацията. Марияна Чолакова, Милена Чакандракова, Любозар Фратев и Пенка Калинкова изпълниха заканата си и накрая на заседанието връчиха оставките си на градоначалника.

Днешната извънредна сесия на Общинския съвет продължи повече от 3 часа. Чуха се представители от всички политически формации, които изтъкваха притесненията си относно работата на фондацията, както и реализацията на инфраструктурните обекти, свързани с 2019 година. Едно от консенсусните неща е всеки месец фондацията да дава отчет за дейността си, както и други механизми за стиковане на общинската администрация и другите звена, отговарящи за проекта.

Кметът Иван Тотев бе видимо изненадан от оставката на четиримата членове. Той заяви, че според него сесията е минала изключително добре и позитивно, както и много диалогично между представителите на фондацията, администрацията и общинските съветници. 

Тотев обясни, че не са му представени мотиви за оставките и тепърва ще се запознае със съдържанието им, както и ще търси контакт с напусналите. 

Основният мотив в оставката на културните дейци е разочарование в тях след стеклите се обстоятелства през последните три месеца. В документа е записано, че сериозно е накърнено доверието, личното и експертното им достойнство, което някои в престараването си нарекли "его". И четиримата изтъкнаха, че проблемът на е в конкретния човек /б.а Манол Пейков/, а принципната им гражданска позиция, както и недомократичните методи , с които се управлява фондацията. 

"Кмете, не ти прави чест да извличаш по подобен начин позитиви, защото не това се случи на сесията и това е подло!", заяви Манол Пейков, напускайки залата на Общинския съвет. 

Очаквайте подробности!