Живко Жеков ще пътува към най-голямото рок събитие на лятото - „Wacken Open Air”. Той спечели два билета за концерта, като те му бяха връчени лично от кмета на Пловдив Иван Тотев.

Миналата седмица градоначалникът обяви в личния си профил във фейсбук, че подарява двата билета, които е закупил още през зимата. Причината е, че няма да може сам да отиде на един от най-големите рок фестивали през това лято, защото е възпрепятстван. За да останат билетите неизползвани, Тотев обеща да ги подари на онзи, който даде най-оригинален отговор на въпроса: „Защо точно аз трябва да отида на фестивала във Вакен?".

Оговорът, с който Живко Жеков спечели, е: „Защото ще си разходя мотора до фестивала... и рекламираме Пловдив!!!“. Кметът сподели, че всъщност това е било и неговото желание и мечта, затова дава билетите на Живко. Победителят получи и две тениски с логото на фестивала и още две бонус с надпис Plovdiv together 2019. Той ще трябва да се снима с тях на рок събитието на годината.

Живко Жеков е фен на моторите и работи като регионален мениджър на голяма фирма в България и от 25 години живее в Пловдив. Той сподели, че ще тръгне с приятел и с мотора си марка „Априля“ още на 27 юли, за да стигне навреме за фестивала, който ще се проведе от 3-и до 5-и август.