Бившият директор на ДСК Красимир Калинкин в продължение на три часа бе заложник в Синя зона, след като влезе в спор със служителите, които поставили скоба на предната гума на мерцедеса му. Той паркирал колата си пред Пощенска банка на бул. "Княгина Мария Луиза" и влязъл в банката. Минути по-късно излязъл и видял скобата. Останал изненадан, тъй като на предното стъкло има залепен инвалиден стикер. 

"Обадих се да дойдат да ми освободят колата и им показах и талона, който беше паднал. Отказаха ми с мотива, че съм нарушение и ми заявиха, че мога да обжалвам , след като си платя глобата. Останах 3 часа на 35 градуса, а имам исхемична болест на сърцето. Изпуснах си и часа за лекар" възмущава се Калинкин. 

От ОП „Паркиране и репатриране” заявиха, че инвалиди могат да спират безплатно на Синя зона, на местата, които са отредени за тях. Когато обаче паркират автомобила си – те трябва задължително да поставят инвалидния стикер на предното си стъкло. „Нашите служители винаги съдействат на такива хора, правим компромиси, дори когато не спират на инвалидни места, но има и задължения, които трябва да изпълняват. Има абсурдни моменти, в които в коли за 150 000 лева влизат млади момичета, а отпред с инвалиден стикер, ”, каза Атанас Захариев от предприятието. С инвалиден стикер в Пловдив може да се сдобие всеки, който има телково решение за инвалидност над 50 %. По думите на общинския служител преди подобни стикери са се давали само на трудноподвижни хора и такива с ампутации, а в момента могат да се изкарат и на база обща инвалидност.

В крайна сметка автомобилът на Калинкин бе освободен без да плати глоба.