Над 200 пловдивски полицаи са се записали за протеста в София, съобщиха от СФС МВР за TrafficNews.bg. Служителите ще потеглят организирано от Сточна гара и ще влязат с шествие в столицата. Три автобуса и десетки коли тръгват от Пловдив, Карлово, Чирпан, Казанлък и др., съобщи Атанас Талев от синдикалната федерация. 

Утре е професионалният празник на МВР, но вместо да празнуват, много служителите на министерството ще излязат на национален протест. Полицаите настояват за увеличение на заплатите с 15- 20 процента и по - добри условияа на труд. 

Протестът ще бъде подкрепен и от други синдикални организации, като на протест излизат още спасителите и държавните служители в институтите и Академията на МВР. 

От синдикатите очакват ръководството на министерството да се опита да ограничи по всички възможни начини участието в протеста. "В края на работния ден вероятно ще бъдат обявени най- различни СПО по пътна безопасност, проверки за бежанци, охрана на мачове, Охрана в Асеновград и пр" коментират синдикалисти. Те обаче са категорични , че ще продължат да отстояват исканията си до края на годината има планирани още 2 големи протеста.