Стотици фенове на Локомотив, футболни светила, спортисти и приятели си взеха последно сбогом с легендата Аян Садъков. Опечалените поднесоха венци и цветя над тленните останки на футболиста на стадион Локомотив на Лаута. Пловдивчани близо час поднасяха съболезнования на близките на Садъков.

Целият отбор на Локомотив прекъсна лагера си в Боровец и пристигна, за да окаже нужната почит към легендата. В Пловдив бе и големият голмайстор на Левски Наско Сираков, който с гордост сподели, че е имал честта да играе с Аян в националния отбор.

„Той бе лъв на терена”, сподели Сираков.

„Даде много на футбола и на Локомотив”, каза звездата на черно-белите, Мартин Камбуров.

"Садъков е част от идеята - Локомотив. Един страхотен футболист и треньор. Винаги, когато имахме нужда от помощ той бе насреща. Още веднъж изказвам съболезнования на семейството”, заяви настоящият треньор на Локо-Войн Войнов.

На Лаута бе пълно и с легенди на Ботев. Динко Дерменджиев през сълзи сподели, че Аян е един изключителен талант, съпруг, баща и професионалист.

„Той си отиде чист от този свят, без грехове. Завинаги ще остане в съзнанието ми”, каза Чико.

„До последния момент той бе на стадиона. Не пропускаше мач, макар да създаваше трудности на семейството си, той бе тук. Готов да помага винаги”, каза административният директор на черно-белите и бивш международен рефер Атанас Узунов. След края на поклонението Аян Садъков бе изпратен така, както винаги излизаше от терена - с аполдисменти.

Какво още разказаха хората за Аян Садъков вижте в следващото ВИДЕО:

Садъков си отиде от този свят без време на 55-годишна възраст. Преди 3 години той бе покосен от коварната болест амиотрофична латерална склероза. Въпреки че Аян е легенда на Локомотив, той има два сезона и за Ботев и бе обичан от цял Пловдив. Ще го запомним и като непримирим боец в националния отбор, за който се раздаваше винаги като за последно. Така, както го правеше и за клубовете, в които играеше.

Поклон пред светлата му памет!