Пореден случай на къща в окаяно състояние в центъра на Пловдив. Сграда на улица „Леонардо да Винчи” всеки божи ден се руши и заплашва живота и здравето на минувачи. Покривната конструкция на места липсва, а част от стряхата всеки момент може да се стовари върху главите на пловдивчани. За това сигнализираха притеснени читатели на TrafficNews.bg

По думите им в момента къщата не е обитаема. Това е и причината сградата да не се поддържа. Проблемът обаче е, че липсата на „живот” в сградата може да коства такъв на мнозина.

Оказва се, че тази къща преди време е горяла. Оттогава е в този вид, съобщи кметът на район „Централен” Георги Стаменов.

„Издирили сме собствениците и сме им връчили предписание веднага след пожара. Сега ще се свържем с тях, за да се срещнем и да обсъдим какви са им плановете за самата сграда. Има и още едно предписание преди 6 месеца за обезопасяване на къщата. Към този момент няма как да се огради с лента, защото лишаваме пешеходците от тротоар и може да се стигне до инцидент”, допълва Стаменов.