Полицейските служители от Пловдив са в готовност за протестни действия.

Това съобщи за Радио „Фокус“ Пловдив заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Борис Прешелков. По думите му те са изпратили декларация, че подкрепят действията на синдикалната федерация.

„В пловдивската дирекция на МВР има проблем с работата на дознателите, с невъзможността да полагат извънреден труд, колкото трябва. Очаквам силна подкрепа за предстоящия протест от тяхна страна“, каза още Прешелков. Според него основните искания за увеличение на заплатата на служителите в системата, спешни промени в закона за МВР, трябва да бъдат удовлетворени в най-кратки срокове. Той твърди, че полицаите не са получавали пари за облекло през последните 5 години.

Друга важна стъпка за подобряване на условията за работа в системата е заплащането да бъде обвързано със средната работна заплата за страната, смята Прешелков. Според него справедливото увеличение на заплатите е от 15% до 25%, като е категоричен че профсъюзната организация няма да се откаже от това искане.

Все още дата за полицейския протест не е обявена, тъй като предстои решението да бъде взето на събрание на УС на СФСМВР на 24 и 25 юни.