Роми превърнаха  "Ландос" в капище. В събота следобед читател на TrafficNews.bg е заснел кървавата сцена, която се разиграла на главната улица в квартала. Група мъже свалили на земята крава и я заколили. След това методично я разфасовали и разделили месото. 

Всичко това се случило пред очите на десетина деца от квартала, които очевидно вече са претръпнали от такива гледки. "Цялата улица беше обляна в кръв. Вътрешностите на животното бяха струпани до трупа. Беше отвратително", разказва читателят ни. 

Разбира се, клането и разфасоването насред улицата не са свързани с нито една от санитарните норми, уредени със закон. Остатъците от трупа едва ли са изпратени в екарисажа, а мястото очевидно не е дезинфекцирано.  

За съжаление подобни гледки в Столипиново изобщо не са изолирани. И въпреки че приобщаването на квартала е една от основните теми на предстоящото домакинство на Пловдив за Европейска столица на културата 2019, то практиката показва съвсем друго. Навсякъде по тротоарите има изхвърлени боклуци, помия, животински фекалии, карантии и прочее гадости. А закачени заклани животни пред къщите изобщо не са изолиран случай.