Доброто наистина е заразно. В сърцата ни има място за хората в нужда, дори да са непознати. Това доказва писмо, което получихме. Семейство е решило на абитурентския бал на дъщеря си да сложи кутия за дарения за децата на загиналия полицай от Пловдив Делян Палазов. Така радостта от празника била съчетана с възможността да се направи добро. Това е своеобразно продължение на инициативата "Усмивки на деца, вместо цветя!", за която TrafficNews.bg вече ви разказа.

Публикуваме писмото без редакция, за да усетите сами силната емоция в него:

"ЗДРАВЕЙТЕ, ТРАФИКАНТИ НА НОВИНИ! ДОБРОТО СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА И ПРОДЪЛЖАВА!

Благодарим Ви, че подкрепихте и отразихте инициативата на една майка : УСМИВКИ НА ДЕЦА, ВМЕСТО ЦВЕТЯ!

Вдъхновени от идеята на абитуриентския бал на нашата дъщеря поставихме кутия за дарение и събрахме сумата 522 лв., която на следващия ден преведохме по сметката на г-жа Палазова, майка на децата Мария и Кристиян. Голяма беше изненадата ни когато нашите роднини и приятели носеха букети и даваха дарение, от тях и от техни познати. Така в идеята се включиха много и различни хора, познати и непознати, деца и възрастни. Благодарим им на всички от сърце и им желаем здраве! Надяваме се, че тази сума ще се използва за добри цели и ще зарадва тези две деца за 1 юни. Няма значение кой каква сума е събрал и дарил, по-важното е да се помага на хора в нужда.

Но аз не за това Ви пиша, а за да Ви докажа, че ДОБРОТО СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА И ПРОДЪЛЖАВА! Все още има много хора с добри сърца и затова искам с Вас да споделя няколко случая от последните майски дни. В деня на абитуриентския си бал 24 май и учениците от 12 клас на Национална търговска гимназия са се включили в инициативата: „УСМИВКАТА Е ЦВЕТЕ“, когато две абитуриентки в ресторанта са споделили своята подкрепа и техния клас са направили кутия за дарение. Сумата ще бъде преведена като дарение от НТГ за децата на трагично загиналия полицай Делян Палазов.

Зарадвах се като прочетох в медиите, че младоженци на сватбата си вместо цветя са събирали сума, която ще дарят в помощ на талантливите деца. Но не е само това. Вдъхновена от инициативата моя съседка, като узнала, че момче останало пълен сирак, след като майка му внезапно починала от сърдечен удар, постави кутия за дарение в кварталното заведение и събира сума в помощ на Алекс.

Така доброто се разпространява и подкрепата в доброто се увеличава. Нека всеки помага на кауза, която му идва от сърцето, защото никой не е застрахован, че утре той няма да има нужда от помощ! Нека да благодарим на хората с добри сърца, които правят добри дела, тихо и незабележимо. Не е важно кой какво е учил и какво работи, важното е да има добро сърце! Пожелавам на всички да бъдат обградени от хора с добри сърца и душа, а на медиите да търсят и отразяват доброто навсякъде!

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ПО-ДОБРИ И ЖИВОТЪТ НИ ЩЕ БЪДЕ ПО-ДОБЪР!"

След трагедията, при която полицаят Делян Палазов загина, бе открита и дарителска сметка с титуляр неговата съпруга - Делка Палазова. Близките и колегите на полицая апелират към всички, които имат възможност, да помогнат да почерненото семейство.

Име: Делка Танева Палазова
Банка: УниКредит Булбанк
IBAN: BG71UNCR75271065752515
BIC UNCRBGSF