БТЛ съвместно с ТУ – София, филиал Пловдив организира вътрешни обучения за повишаване на квалификацията и стимулиране на кариерното развитие на своите служители.

Фирмите, които успяват да изградят механизъм, чрез който да задържат служителите си мотивирани и ангажирани, са по-успешни.

На тази практика се позовава и международната компания BTL, базирана в Пловдив, организирайки вътрешни обучения, в които могат да се включат всички служители, които имат желание да се развиват и да придобият нови знания в специализирана сфера. Преподаватели от ТУ-Пловдив ще идват на работното място и ще водят лекции и практически обучения по „Основи на машиностроенето“.

Завършвайки курса, участниците ще получат свидетелство за професионална квалификация (одобрено от МОН) и възможност за израстване във фирмата в своя или в друг отдел. Подобен тип курсове дават на служителите рядка възможност да придобият нови знания и квалификация безплатно.

Какви са ползите от тези обучения и защо тази практика започва да се налага у нас?

Все повече международни компании, които развиват дейност в България, заимстват установени и успешни практики от чужбина и ги прилагат на местно ниво. Сред добрите политики на фирмите е инвестирането в човешкия потенциал.

Служителите, които получават шанс за израстване и подобряване на квалификацията, имат по-силна вътрешна мотивация. Ето защо, програми, които развиват професионалната компетенция на служителите, са находчива инвестиция. Мотивираният служител е много по-продуктивен и постига резултати, при които потенциалът се конвертира в печалби.