Южното платно на бул. "Цариградско шосе" в Пловдив е отцепено, предаде репортер на TrafficNews.bg. По трасето има паднали тролейбусни жици, които са се заплели в дърветата. Опасността за коли и пешеходци е очевидна. На мястото има екип от пожарникари, които вече няколко часа обезопасяват. В отцепения район има и общинска охрана.

"Най-смешното е, че вързват жиците с някакви смешни кабели. Кога най-после тези ненужни и опасни жици ще бъдат демонтирани? Какво, да чакаме пак да стане някоя трагедия ли?", реагира пловдивчанин, свидетел на "операцията".

Припомняме, инцидентите с тролейбусните жици в Пловдив не са прецедент, те дори вече не учудват никого. Това обяви и кметът Иван Тотев преди няколко месеца след подобен инцидент, когато заяви, че всяка заповед за премахването на контактната мрежа бива атакувана в съда от бившия управител на „Градски транспорт” АД Ангел Батаклиев, което може да доведе до месеци просрочване, а през това време жиците да се сгромолясат.

Според кмета ситуацията била следната – районните кметове инспектирали всеки месец мрежата и давали предписания дали тя е опасна. Тролейбусните жици обаче са толкова стари, че само седмица по-късно те могат да се сгромолясат, въпреки че преди това те не изглеждали опасни.

Припомняме, че преди 5 години паднали жици убиха жена на кръговото кръстовище на Централна града. В последните години имаше десетки случаи на паднала контактна мрежа на почти всички булеварди. Съдебните дела за демонтирането й обаче продължават.