15 високоскоростни небрандирани автомобила ще дебнат нарушители по магистрали и първокласни пътища, съобщи на брифинг в Пловдив директорът на Охранителна полиция ст. комисар Тодор Гребенаров. "Бегачките" ще бъдат позиционирани на отсечки, където любителите на високи скорости обичат да изпробват възможностите на колите си. 

До края на годината чрез Фонда за безопасност на движението ще бъдат купени още 200 патрулки за Пътна полиция, съобщи Гребенаров. 120 от тях ще бъдат с високо технологични параметри. Колите ще са комбита, за да може в тях да бъдат поставяни апаратурата и документите на съответния екип. Останалите 80 автомобила ще бъдат високо проходими, за да отреагират при бедствия и аварии. 

25 автопатрулни коли ще бъдат предоставени на ОД МВР Пловдив, обещаха от МВР. Подобряването на материално техническата база е един от способите , с които министерството планира да ограничи пътния травматизъм. В област Пловдив тенденцията за голям брой пътно-транспортни произшествия се запазва а броят на ранените и убитите е висок. 

Контролът по пътищата ще бъде засилен, предстои закупуване и на нови камери. Следващите месеца министреството е планирало и закупуване на нови дрог- тестове. 

Днес се проведе годишният отчет анализ на ОД МВР - Пловдив, като след приключването му главният секретар гл. комисар Ивайло Иванов, който даде много добра оценка на работата на пловдивската полиция. "Има какво да се по отношение на битовата престъпност и работата в малките населени места", коментира той.