Общинският съвет в Пловдив отправи официален поздравителен адрес по повод първия учебен ден, който тази година нетрадиционно е на 17 септември, тъй като 15 бе съботен ден. 

Да пазят духа на просвещението е призивът към преподавателите, а заредени със здраве и нестихваща любознателност пожелаха общинските представители от местния парламент на учениците.  

Ето и целият поздравителен адрес:

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Поздравявам ви по случай първия учебен ден, който е символ на почитта към знанието и образованието. Училището отново посреща ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца. Нека новата учебна година бъде изпълнена с предизвикателства и успехи, които да провокират вашите усилия и надежди за по-добро бъдеще.

Скъпи ученици, поздравям ви най-сърдечно за първия учебен ден. Бъдете здрави и любознателни. Търсете познанието неуморно, за да имате куража да се справяте с всички препятствия през учебната година.

Скъпи учители, на вас пожелавам да пазите духа на просвещението. Бъдете здрави и силни духом, за да се преборите с трудностите в учебния процес.

На добър час!