Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не е установила нарушения при проверките срещу Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов. Това става известно от решенията на комисията, публикувани на нейния сайт.

Проверяваните бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти купени на по-ниски цени от пазарните. Скандалът нашумя като Апартаментгейт и доведе до оттеглянето на Цветанов от парламента и оставките на Колева, Първанов и Цачева.

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС. В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Панов, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

Причината е, че фирмата на сегашната съпруга на шефа на ВКС е купила от строителната компания "Артекс" на много ниска цена апартамент, в който сега живее заедно с Панов.