Жителка на район "Южен" показа изключителна доброта и воля, спасявайки улична котка от жестока агония. Драмата започнала преди 5 дни, когато писаната се заклещила между два гаража пред дома й в "Южен". Жената веднага се обърнала към служители на Пожарната, но първоначалните й усилия се увенчали с неуспех. 

Служителите на “Пожарна безопасност” се отзовали на подадения сигнал, но съобщили, че не могат да предприемат никакви действия без разрешение на някой от собствениците на гаражите. Причината била, че за спасяване на шарената писана трябвало да се направи по-широк отвор, като по този начин леко се увреди собствеността им. Единият от стопаните на обектите категорично отказал. Жената не познавала другия собственик и не успяла да се свърже с него. 

Пловдивчанката сподели разочарованието си от ситуацията в социалните мрежи. Не за пръв път тя помага на писаната. Преди 9 години добрата пловдивчанка излекувала котето, върху чиято глава се била появила огромна рана.

За нея обаче случаят не бил приключен. Тя проявила упоритост и намерила съдействие от кмета и заместник-кмета на район "Южен". Намерил се и собственикът на втория гараж, който позволил да бъде разширен отворът за сметка на малко мазилка от имуществото му. Втори екип на “Пожарна безопасност” пристигнал на място и предприел ноебходимите действия за освобождаване на котката. 

"За някои просто едно улично коте, а за мен- една душичка, която беше спасена от жестока агония! Благодаря на всички Вас, добри хора, които съдействахте за да вкуси отново аромата на свободата тази писанка!", написа в социалните мрежи жената и сподели, че след 24 часа най-сетне е щастлива. Доволни изглеждат и огнеборците, които се порадваха на животинката след спасяването й.

Снимки и видео: Фейсбук