Зарязана върху трамвайните релси кола след лека катастрофа предизвика невиждано задръстване по бул. "Шипченски проход" в София и докара до истерия стотици шофьори. Освен огромната колона от автомобили в задръстването пападнаха и три трамвая.

Голямото чакане започваше от кръстовището на "Шипченски проход" с ул. "Николай Коперник" в Слатина, алармираха гневни софиянци. Шкодата, която предизвика хаоса, беше иозставена на трамвайните релси, на метри от светофара. Шофьорът на автомобила се опитал да направи обратен завой през трамвайните релси. В този момент изпреварващо пак по релсите Волво го блъска. Това наложило на мястото да дойде паяк да вдигне ударената шкода, разкри прочината за кошмара Столица.bg. 

"Не минавайте през Galaxy Trade Center. Трамвайни линии 20 и 22 ще се забавят. И не правете обратни завои, където ви падне", написа софиянец в социалната мрежа. Задръстването продължаваше и след сградата на I РПУ.  Шофьор на бус пък пред очите на полицаите тръгнал също през релсите навлезе в насрещното, разказват очевидци. В тази отсечка на булеварда редовно автомобилите карат по травмайните релси, включително и минавайки пред сградата на районното.