След кондуктора акробат, който продава билети от тавана на автобуса, социалните мрежи и потребителите бяха завладяни от уникалния глас на ученичка от Пловдив, която запя родопска песен, докато пътуваше към училище, а всички пътници се преклониха пред невероятния й талант

Кое е детето, за което говорят всички социални мрежи?

Тя е на 13 години и носи името Мелек. В репортаж пред Нова телевизия, тя споделя, че името й в превод от турски език означава "ангел". 

Мелек разказва, че не е очаквала клипчето, на което тя пее да стане толкова популярни и разказва, че докато се прибирала от училище шофьорът и кондукторката и подхвърлили просто ей така да изпее една песен: "Шофьорът ме помоли да изпея една песен, а кондукторката сподели, че обожава родопските мелодии и аз запях "Горице ситна, зелена" - казва Мелек.

Пътниците в автобуса също останали изумени от невероятното изпълнения и не се въздържаха да коментират как им е въздействала 13 годишната Мелек. Ето и част от мнението на хората, станали свидетели на необятния глас на пловдивчанката:

"Бях се загледала в телефона, но като я чух забравих всичко и направо настръхнах", "Да продължава все така, ще я оценят там, където трябва" - бяха част от мненията. 

Момичето пее от 4-годишна, а в момента учи в гимназия с профил "Народно пеене" и вече има зад гърба си над 30 медала от различни фолклорни конкурси из цялата страна. 

"Когато пея, или когато чуя някоя народна песен се насълзявам и понякога дори си поплаквам, ако трябва да бъда искрена. Българските народно песни са много тежки, но хората живяли по онова време са могли да покажа своите чувства и емоции именно по този нетрадиционен начин - с песен" - споделя Мелек. 

Мечтата на пловдивчанката е един ден да достигне великата народна певица Валя Балканска: "Тя е един невероятен народен изпълнител и уникален родопски глас".

Майката на Мелек е българка, а баща й турчин. От родители си, момичето е научило, че и двете култури трябва да се уважават и ценят.

"Гордея се с това, което е направила в автобуса, дори настръхнах като го чух и като го видях. Дъщеря ми наистина обича сцената и там се чувства щастлива" - споделя майка й Сабина Ерен.