Кметът на Пловдив Иван Тотев ще бъде гост-барман в рок бар "БезистенЪ" тази неделя, взимайки участие в благотворителната рубрика на заведението "Приятели зад бара". Той ще даде своеобразен старт на инициативата за сезон 2019. 

След дует с певицата Ивана в клуб ONYX, градоначалникът ще се завърне към своите страстни предпочитания към рок музиката, като дори ще отговаря за подбора на хард парчета през цялата вечер. 

Идеята на рок бара е да предизвика българи с кариера в различни сфери да се потопят в едно по-различно амплоа с благотворителна цел. Всяка неделя хора от обществените среди и бизнеса преминават от другата страна на тезгяха в заведението, за да тестват барманските си умения, да разкажат за себе си и разбира се - да раздават огнени питиета и живителни еликсири. 

В края на всеки сезон гост-барманите и посетители заедно избират кауза, за която да бъдат дарени 20% от оборота от всички вечери от "Приятели зад бара". С парите, събрани през последните 3 месеца на 2018, бяха подпомогнати 23 деца и младежи с увреждания, които получиха подаръци и карти за рехабилитационни процедури - терапевтична езда и хидротерапия. 

Вижте кои личности се включиха в първото издание и повече за инициативата тук:

Приятели на пловдивски рок бар смениха професията за вечер, за да помогнат на 23 нуждаещи се деца СНИМКИЕнтусиастите от “Приятели зад бара“ реализираха първата си кауза

Заведение в Пловдив, зад чийто бар застават професионалисти от бизнеса, дарява пари за каузаПосетителите ще предлагат и ще гласуват къде да отидат средствата