Клуб Round Table 3 Plovdiv учреди стипендия на името на пловдивския бизнесмен Димитър Анастасов, който бе първият председател на организацията след чартирането й в Пловдив. Тя е предназначена за студенти, с изяви в различни области и е в размер на 3 000 лева. Клубът отпуска още две стипендии по 2 000 лева. 

Крайният срок за подаването на документите е 1 октомври 2017 година, а формулярът за кандидатстване е на сайта на Round Table 3.

Round Table е обединение на млади хора на възраст между 18 и 40 години, основана в Норич, през 1927 година. Членството в клуба на Кръглата маса предлага списък от социални и обществени услуги, предоставящи  възможност за членовете, идващи от всички части на обществото. Идеята и организационната форма на RT са взаимствани от традициите на английския клубен живот. Пловдивската "Кръгла маса", в която членуват или са членували много от известните пловдивски бизнесмени, съществува вече 18 години. 

Името "Кръгла маса" не е пряко свързано с легендата за крал Артур. По-скоро, наименованието на клуба и неговата максима идва от речта, произнесена на британския индустриален панаир през 1927 г. от  принца на Уелс, в която той набляга на приемствеността, адаптивността и подобрението на бизнеса.

„Раунд Тейбъл клуб“ в Пловдив е спонсор на 6 от университетите в града и участва активно в развитието на изявени и надарени студенти, като осигурява стипендии за надарени младежи.