Днес е последният ден, в който пловдивчани ще могат да се насладят на вкуснотиите, които се предлагат на Малката главна, а поводът е Второто издание на кулинарния фестивал „Вкусът на Пловдив“.

Той стартира на 14 май и приключва днес, затова побързайте! Всеки ден от 12:30 часа под тематичните улични шатри пловдивчани и гости на града ще могат да опитат всичко, от предястия до десерти, приготвени на място от майстор-готвачите на култови пловдивски заведения или да отнесат за вкъщи любими храни от фермерския пазар. 

И ако искате да започнете деня си свежо и бодро, непременно опитайте кулинарните вкусотии, които предлага Резиденция "Тракийски стан".

От шатрата, разположена до Халите се носи аромат на кафе на пясък, бяло сладко, тракийска лимонада, както и питието на "Орфей", а опашки от посетители се редяха през изминалите дни. По време на фестивала посетителите ще могат да разберат и за други изненади от къщата на д-р Владо, в която се помещава заведението.

Твърдо решили да възродят вкуса от миналото и да внесат в него модерни акорди, от „Тракийски стан“ са разработили концепция, която да доведе отново пловдивчани и гости на града на стръмната улица „Пълдин“ в Стария Пловдив. Всеки клиент ще получава безплатна беседа за историята на лечителя с рецепта от неговата аптека „Галеник“ към кафето на пясък и бялото сладко, чайовете от цял свят и домашните специалитети. 

На огромен интерес по време на фестивала се радва и шеф Росен Чакъров от ресторант Хемингуей, който приготвя своите зеленчукови произведения на изкуството и споделя интересни рецепти.

От други шатри се носи аромат на барбекю и различни деликатеси. 

Любителите на сладките изкушения пък могат да си оближат пръстите от приготвеният на място крем брюле от готвачите на ресторант „Атлас“. Новата сладкарница „Зелена работилница“ пък представи своите здравословни сладкарски изделия без глутен.

И това е само малка част от вкусотиите, които днес може да опитате за последно! Побързайте!