Да спреш на тротоара на "Т"-е образно кръстовище, върху пешеходна зона, в подстъпа на пешеходната пътека, до светофарите - всичко това в своята цялост прави това паркиране на пловдивчанин... изумително. 

На абсурдната гледка се натъкнаха минувачи, пресичащи Цариградско шосе в участъка, в който се влива трафикът от ул. "Лев Толстой". Ум не ни побира как въпросният опел се е озовал така прилежно спрян до дървото. 

Може би шофьорът на немското возило е забелязал у широкия дащен тротоар възможност за пристан за мпс-то си. Или пък е счел, че локацията му е най-удобна, въпреки че поне два паркинга се мъдрят на няма и трийсетина метра. Без оглед мотивите, той е спрял, напуснал е автомобила и го е оставил насред тротоара на булеварда гариран като пред блока си.

Пешеходците пък забелязаха, че човекът си проси колата му да бъде порядъчно "сгазена" от пресичащите. 

"На тавана да се качим освен? А хората с инвалидни колички и майките с бебета как да минат, предвид, че това е участъкът, в който тротоарът е скосен именно за техните цели?", коментират възмутени граждани, чакащи на близката автобусна спирка. 

Е, ако не друго това е идеалния момент, в който можем да отправим ясно послание към шофьорите за новата година: Не правете така!