Баловете наближават, но преди тях училищата изпращат своите възпитаници. Поредният випуск от абитуриенти на СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Пловдив беше изпратен от ръководството, преподавателите и учениците на училището.

Церемонията започна с издигането на националния флаг, които бе съпроводен от група мажоретки към мажоретния състав на училището. Паралелките от профил „Хуманитарен“ с история и гръцки език, от профил "Технологичен", от профил „ Изкуство“ – музика и хореография за последен път прекрачиха прага на училището.

На тържеството за последен път като ученици на училището абитурентите от хореографската паралелка изпълниха български народен танц. Абитуриентите на СУ "Св. св. Кирил и Методий" предадоха и знамето на училището най-отговорно на техните по-малки съученици. Директорът на училището Таня Николова поздрави дванадесетокласниците като импожела много бъдещи успехи. През тази година най-добрите ученици от випуска бяха отличени с почетен знак на училището, грамоти и еднократна стипендия.

В края на тържеството дванадесетокласниците със сълзи в очите се разделиха и със своите учители.