Бизнесът със социални елементи и днес ще бъде сред основните акценти в пловдивския панаир. В рамките на деня посетителите ще могат да се срещнат с фирми и организации на хора с увреждания, да разгледат изделия от текстил, модни облекла и аксесоари, бижута и сувенири, много от които са изработени от хора в неравностойно положение. По щандовете на български и чуждестранни фирми могат да бъдат разгледани и продукти за хора с увреждания и дори робот помощник на инвалиди, създаден от българска фирма.

Форумът за социално предприемачество демонстрира потенциала на социалната икономика, обхващаща 10% от бизнеса и даваща  работа на 11 милиона души в Европейския съюз. В програмата са включени няколко конференции, където се обсъждат мерки, финансови инструменти, научно-приложни изследвания, бизнес модели и граждански инициативи. Събитието събира бизнеса, научните среди, експерти и политици.

Повече от 100 изложители от България, Италия, Македония, Румъния, Сърбия и Южна Корея присъстват на изложението. Погледите събират щандове с ръчно изработени изделия - великденска украса, покривки, сувенири и дори парадни униформи, изработени от майки с деца, хора, настанени в социални центрове, както и представители на уязвими групи, наети в български и румънски фирми. 

Вижте повече във ВИДЕОТО: