Бизнесменът Емилиян Гебрев допуска, че всичко, което му се е случило и ще се случва, е вследствие на добре обмислена, планирана и последователна атака срещу него.

"Война за физическо, юридическо и икономическо унищожаване както на мен, така и на ръководената от мен фирма", посочи той пред bTV в коментар на опита за отравянето му през 2015 г.

Днес той категорично заяви, че не е имало заплахи срещу него преди инцидента.

Преди отравянето бизнесменът имал среща с партньори и приятели, с които е работил от 25 г. и с които се зарече, че ще работи и в бъдеще. Те са грешна насока за разследването, според Гебрев.

"Никога през живота си не съм ял рукола, а от 2014 до 2017 г. не съм пил и кафе", каза той по повод информациите, че отровата е била открита в салата и в кафемашината му.

"Всички отровени (синът му и друг бизнесмен - бел.ред.) сме били на различни места и по различно време", настоя Гебрев.

С какво отровиха Гебрев? С инсектицид (хлорпирифос) в кафето! ВИДЕОПроф. д-р Янко Илиев с коментар по темата пред Trafficnews.bg

"Всичко се върти около една фирма – "Виафот", и може би там е разковничето около всичко, което се е случило . Тази фирма през цялото време е съпортвана от страна на държавата", посочи той.

Според него става дума за преплитане на български и чужди интереси и е възможно да е поръчан от въпросната фирма, но трябва следствените органи да изяснят това.

Цацаров: Само Лондон може да каже дали Гебрев е тровен с новичокОръжейният бизнесмен се почувствал зле след вечеря с руски и полски партньори

Емилян Гебрев допуска, че е възможно да има употреба на една и съща отрова при него и руският разузнавач Сергей Скрипал.

"Тези пътувания на Сергей Федотов не съвпадат само с датата, на която аз съм отровен, ако малко разследващите се занимаят по-обстойно, ще намерят и други обстоятелства, случили се по време на тези посещения", каза бизнесменът и допълни, че допуска намеса от руска страна, която цели да унищожи българската военна индустрия.