Децата на Пловдив за първи път ще отбележат 1 юни в подножието на хълма Бунарджика. Десетки награди за детски градини и малчугани, лакомства и изненади подготвя „Централен“. За доброто настроение на празника ще се грижат фокусникът Magic Mario, куклената актриса Виктория Христова и младите музиканти от музикален център “Art Libitum”.

Купонът започва в 16, 30 часа, а Стаменов е озаглавил инициативата „ С деца на тепе”. В рамките на събитието, което е част от културния календар на община Пловдив, ще вземат участие ДГ "Незабравка", ДГ "Люляк", ДГ "Зора", ДГ "Майчина грижа" и ДГ "Снежанка". На сцената ще излязат младите джаз таланти от музикален център “Art Libitum”, които ще дойдат специално от София за детския фест.

 

За настроението на най-малките ще се грижи фокусникът Magic Марио, а водеща на празника ще бъде Виктория Христова - куклена актриса, в момента част от трупата на ДКТ „Константин Величков“, гр. Пазарджик. Георги Стаменов кани и фондация „Елия” – една организация, която разглежда децата със специфични потребности като деца със специални способности. „Тебешарен свят” и „Гора на приятелството” предлага на децата едно различно преживяване, което ще се състои само по повод „С деца на тепе“.

И още: малчуганите ще могат да се срещнат и снимат с представители на полицията и КАТ, както и с огнеборците от Първа Районна Служба "Пожарна безопасност и защита на населението" .

„С екипа ми и дарители даваме всичко от себе си в името на един незабравим празник. Само с общи усилия това е възможно.“, казва Георги Стаменов.