Два протеста се обединиха пред Община Пловдив  - срещу високите цени на горивата и близките на хора с увреждания  с искането на оставката на Валери Симеонов. Въпреки това протестът бе малоброен, като едва 30-ина души се събраха в центъра на града.

С викове "Оставка" и  „Всеки ден ще е така до оставката”, пловдивчани се включиха  в националния протест.

„Искаме да кажем, че е време за възраждане, да се възроди онзи български дух, който ни е освободил. Протестът е и срещу вицепремиера Валери Симеонов”, споделят протестиращите.

Хората казаха, че са тук заради подигравките на правителството срещу народа.  Тук не става дума само за високите цени на горивата, но и за промените в застраховането и законодателството като цяло.

„Нещата се трупат едно по едно и чашата прелива. Държавата стана една мащеха, която не се грижи за своите граждани”, каза друг от дошлите в центъра на Пловдив.

Пред сградата на общината има група полицаи, които бдят за обществения ред, а минувачите по Главната улица подминават малобройния протест и не обръщат внимание на апелите им.

Припомняме, че в неделя е насрочен голям национален протест. Още от сутринта пловдивчани се събират, за да се включат в шествието в столицата.

Пловдивчани на бунт! Окупират пътя от Пловдив за София, искат по-евтини гориваДвете групи ще се слеят в Пазарджик, а оттам потеглят към столицата