Доброволци от цялата страна се включват в национална кампания „Да залесим България“, която ще се проведе през втория уикенд на април. Повече от 10 български града ще участват в кампанията, сред които и Пловдив. 

Инициативата е на фондация „Изкуството да живееш“ в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите и има за цел залесяването на максимален брой площи из цялата страна в периода 14-15 април 2018 г.

Залесяването край Пловдив стартира в неделя - 15 април 2018, от 10:00 часа. Сборен пункт е хотел "Трансинг", намиращ се над хижа "Здравец" в местността "Дапа".

Растенията, както и необходимите инструменти и насоки, се поемат местното горско стопанство. От участниците се изисква единствено любов към природата, желание да бъдат полезни, както и доброволчески труд. 

Само за два дни кампанията ще се проведе в над 13 града, сред които София, Пловдив, Варна, Каварна, Търговище, Шумен, Хасково, Свиленград, Силистра, Русе, Ловеч, Плевен, Троян и други.  Желаещите да се включат могат да се свържат с организаторите на e-mail адрес gergana.stanilova@artofliving.bg .