Ученицо от пловдивското основно училище "Васил Петлешков" взеха награди от състезанието „Клуб приятелство: Имаш силата – бъди приятел“. То е за дизайн на най-интересна и атрактивна значка, вдъхновена от приятелството. В надпреварата се включиха 183 класа от училища в цялата страна. 

На първо място беше класиран 6-ти „В“ клас от Националното училище по изкуства „Панайот Пипков“ в Плевен, на второ е 5-ти „Б“ клас от Основно училище „Васил Петлешков“ в Пловдив с преподавател Виолета Дончева, а трети са 9-ти „Б“ клас от Средно училище „Васил Лесвки“ в Троян.

Инициативата е на детския телевизионен канал Cartoon Network. Тя стартира на 27 септември и приключи на 25 октомври, когато специално жури избра тримата победители. Кампанията „Клуб Приятелство“ показва на децата и тийнейджърите как да общуват помежду си без агресия, как да бъдат добри едни с други, което ще ги направи и много по-успешни личности и хора.

Освен у нас, „Клуб приятелство“ се провежда и в други страни в Европа, включително Румъния, Полша, Унгария, Русия, Белгия, Нидерландия и Люксембург.