Демонстрация на най старото българско бойно изкуство Да Дао ще има на 24 февруари в спортната зала PowerFit Plovdiv. Откритата тренировка е с  акцент "специална физическа подготовка".

Да Дао е българско бойно изкуство, носител на вековни бойни традиции. Прабългарите притежавали система, която в зората на българската държава им осигурявала предимство в боя. Това бойно изкуство се е предавало от поколение на поколение от най-древни времена и е представлявало неделима част от традициите и културата на прабългарите и се е наричало "Да". Първи сведения за организирано използване на това бойно изкуство, като начин за постигане на воинско майсторство, са паметници от времето на Сюбиги кан Крум. Прабългарското бойно изкуство включвало не само бойно-приложни техники, но и цялостно морално-етичен комплекс, отразяващ традициите на прабългарите. В него били изложени космогоничните и религиозни вярвания на прабългарите, била разработена философията на конника, идеята за Тангра, земята, конят, племето и свободата.
Обяснявала се бойната символика и начините за използване на Орендата (Силата).

Да Дао клубовете възраждат бойните традиции на прабългарите. Стилът  "Да Дао" - Пътят на "Да", включва не само старите бойни техники, но и практики от модерните бойни изкуства. Стилът синтезира постиженията на ударните стилове от рода на карате и хватовите практики от рода на борба и джудо .  

Тренировката е подходяща за деца (над 10 години) и възрастни, както напълно начинаещи, така и напреднали.

Екипировка: За практикуващите Да Дао - Ги, за всички останали - удобни спортни дрехи. Всичко останало е осигурено от домакините. Началото на тренировката е 10.30 часа. Участието на всички е напълно безплатно. Гостите ще получат ваучери за 
безплатни тренировки за някоя от школите по Да Дао в гр. Пловдив.