Британски зъбен хирург избра пловдивски стоматолог, за да проведе двудневен курс на обучение в областта, в която практикува. Д-р Баладжи Селвараж, който е роден в Индия, но от 35 години живее във Великобритания, гостува в клиниката на д-р Венцислав Станков и му асистира при две операции. 

"Запознах се с д-р Станков по време на един мастер клас в Будапеща и останах впечатлен от хирургичните му умения. За първи път срещат толкова фини и прецизни движения. Затова го помолих да ми предаде няколко урока, за да мога да подобря своите умения" заяви д-р Селвараж пред TrafficNews.bg.

Стоматологът има 3 магистратури, придобити в Лондон, Единбург и Глазгоу, а в момента притежава две клиники в Бъкингам. Въпреки това твърди, че е впечатлен от уменията на зъболекарите в България и Румъния, които работят на много високо ниво. "В Бъкингам при мен идват пациенти, които са си правили зъбите в България и резулатите са впечатляващи", казва стоматологът. На Острова пациентите проявяват огромен интерес към естетичната стоматология, като най-търсените процедури са избелване, поставяне на фасети и ортодонтия. "Мисля, че в това отношение също имам какво да науча от д-р Станков", казва стоматологът. 

През уикенда той ще се включи в Денталния конгрес, който се провежда в Смолян. "Изключително щастлив съм, че съм тук. Още не съм успял да видя Пловдив, тъй като от летището дойдох направо в клиниката. Но днес вече ми вързаха десет мартеници и се надявам да ми останат няколко часа да се разходя в Пловдив" казва чужденецът. Тук, под тепетата, той за пореден път се убедъл колко малък е света, тъй като се оказало, че един от лакарите, който работи при него в Бъкингам, е бил състуден на д-р Станков.