Премиерът на България Бойко Борисов похвали и поздрави Пловдив на националната работна среща на ГЕРБ, която завърши в НДК. Пловдив е Европейска столица на културата, ако някой не знае. Влади Горанов и Боил Банов бяха на откриването. Всичко, което е могло да бъде направено в града, е направено, каза Борисов по време на речта си на срещата.

Направихме доста повече, отколкото една партия може да направи. То беше лесно, защото преди нас не бяха правили нищо. Задавам си за мен въпроса – защо сме първа политическа сила, защо обаче и нашата подкрепа намалява. Да, износваме се. Но от първото правителство само аз и Томислав Дончев сме още в правителството, посочи Борисов.

В момента най-корумпираните хора говорят за корупция, заяви Бойко Борисов. Всеки ден се говори за корупция. Защо? Ако вие не си вземете мерки да си почистите къщичките по места, рано или късно това ще избие - дали в суджук или друго, ще избие, обърна се премиерът към кметовете. Ние трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, за което ни обвиняват и ако не сме – да не го допуснем, коментира министър-председателят.

Кметът трябва да работи с всеки един – с всеки трябва да сме човеци. И да му говориш за нещо велико – за Брекзит или нещо друго, няма да има ефект. Всеки човек трябва да бъде чут, призова лидерът на ГЕРБ.