Премиерът Бойко Борисов ще дойде в Пловдив по повод откриването на завода на водещата френска компания в самолетната индустрия - "Латекоер".

Първа копка на предприятието беше направена точно преди една година. Базата се намира в Индустриална зона „Марица" до Пловдив, а лентичката за откриването ѝ ще бъде прерязана в присъствието на премиера Бойко Борисов, посланика на Франция в България Н.Пр. Ерик Льобедел, генералният изпълнителен директор на „Латекоер" г-жа Яник Асуад, председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Делайе и други официални гости.

„Латекоер" е стогодишна френска компания, работеща във високотехнологичния сектор, утвърден производител на части за самолети. В предприятието ѝ край Пловдив ще започне производството на елементи и авиационни възли за врати на Airbus A320 и А330, както и електроразпределителни шкафове за електронната им система.

Първоначалната инвестиция в строителството и оборудването на предприятието възлиза на 11 млн. евро, а в него ще заработят над 200 души.