Заслепяващ букет от стилове и краски показаха студентите от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив на ревю-спектакъл в Международния панаир, пише PlovdivTime.bg.  Дефилето в петък вечерта по същество беше дипломна защита на завършващите специалност „Дизайн на облеклото”.

Под строгия поглед на журито, в което влизаха техният преподавател Георги Трифонов и художникът и реставратор Елена Кантарева, преминаха колекциите на девет млади дизайнерки - Антоанета Маринова, Ваня Йорданова, Ева Георгиева, Екатерина Шопова, Елена Младенова, Жаклин Павлова, Йоана Митвичина, Мария Варадинова и Милена Павлова.

Някои от тях бяха заложили на мрачната и тайнствена готическа стилистика, други – на старовремски бални рокли ала Капана, трети – на декорации с цветя, четвърти на модерния градски рефрен. В ролята на манекени влязоха други студенти от Академията по изкуствата и техни приятели.

Препълнената зала в Палата 5 бурно аплодираше младите дизайнерки, някои от които, по всичко личи, ги чакат звездни кариери на големите модни подиуми у нас и в Европа. Единствената слабост на ревю-спектакъла беше лошото осветление в палатата, което не позволи на моделите да блеснат в пълната си прелест.